Не мога да повярвам, че толкова, през които съм готвила, не съм опитвала да направя фокача. Честно казано - многооо голяма загуба е... но не е непоправимо..
Понякога просто се събуждам с мисълта, че нещо трябва да бъде направено и докато не го осъществя не мога да мисля за нищо друго.. Така се случи и с моите фокачи - почти до обяд се чудих дали да направя, но желанието надви и се започна. Самото им приготвяне е много лесно, а и продуктите са толкова минимални...
По принцип рецептата, която направих е за 1 фокача, обаче аз реших да направя (просто защото не можах да реша с какво да я направя).
Вече са си "починали" и двете ми фокачи и предстои печенето. Определено ще станат по-тънички от нормалното, но какво толкова...
Първата реших да е с маслини каламон.
Леко златисто-кафеникавият загар на коричката я прави невероятно хрупкава... едно солено изкушение за всеки ценител.
Втората обаче е малко по-специална. Реших да сложа сушени домати и моцарела. Какъв невероятен аромат се разнасяше из цялата кухня, докато се печеше тази фокача... Да си призная нямах търпение да я извадя и да я опитам...
Какъв вкус (сложих малко чубрица) какво вълшебство. Коричката е хрупкава, а силният вкус на сушените домати я прави неустоима за опитване... Затваряш очи и аромата, който се разнася те кара да летиш.... само едно парченце.... а как сетопи в устата....
Ето го и специалното допълнение за моето "Италиански" настроение и усещане и един романтичен филм и светът е по-розов (тъкмо гледам Фалстарт - готина комедия с доста романтични нотки) :D
Животът е прекрасен и всеки миг си заслужава да бъде изживян.
Да бъде изживян по най-добрият начин :)
Забавлявайте се и не се лишавайте от нищо :)
Нека да споделя и рецептата, ако все пак някой пожелае да си направи: Фокача - Focaccia
Може да сложите на вашата фокача каквото се сетите - въпрос на въображение и вкус :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар