четвъртък, 31 януари 2013 г.

Best wishes....

Оказа се, че сестра ми има имен ден съвсем скоро. До сега не сме знаели, че името Светлана се празнува и тя не го прави, но това не ми пречи да й направя една картичка :)
За нея използвах за пръв път 2 нови техники: Paper Piecing  и "Дизайнерска хартия със салфетка". За Paper Piering техниката се при сетих, че четох преди време някъде (нямам спомен наистина) и когато една колежка почерпи с торта и ни даде салфетки... ами да ви кажа в моите очи остана салфетката, въпреки любовта ми към сладкото основно мислите ми бяха какво мога да направя с нея :)
И така вечерта въоръжена с домакинско фолио и ютия се роди и моята основа за картичката. Но ми се прииска да направя и нещо в самата картинка същото като фона и ... тогава се сетих за   Kalysto и публикациите за paper piecing и изрязах рокличката на Wryn - grow a little love и я направих и нея със салфетката :) Малко оцветяване на останалите части. Тук е мястото да спомена и Данка Матеева, която във фейсбук страничката на картичкофеите сподели линк към шаблончета, за тези които нямаме все още режещи машинки и да й благодаря :)
Ето я и самата картичка :)
Днес вече картичката е "оправена" една приятелка ми услужи с кафевите си маркери и се оказа, че един супер много се доближава до цвета на картона :) Ето и крайният резултат и картичката вече е завършена :):):) Оставих и една снимка с белите пространства, за да се види за какво става въпрос :)



Смятам да я включа:
- в предизвикателството на Card Mania Challenges - Цветова комбинация , като съм използвала жълто, оранжево и кафяво :):):)
- в предизвикателството зададено от Kalysto в Hobby Challenges - Paper Piecing
 Днес съм горда, че успях да направя целиии два поста :):):)
Усмихнат и невероятен ден :)

7 коментара:

  1. Браво, все така давай! Справяш се прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  2. Експериментите с нови техники и за мен са особено приятна част от хобито. Картичката много ми харесва като идея, цветове и елементи, но мисля, че мнооого по-добре би изглеждала, ако си изрязала и частите между краката и косата и тялото. Така лично на мен ми изглежда недоизпипана.

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубаво се е получила като за първи опит с тези техники! Дизайнерската хартия от салфетка седи чудесно. Но за девойката съм съгласна с Течето, защото тези елементчета сега седят накак не на място. И понеже са трудни за рязане вътрешно, аз бих предложила, стига да не е нахално от моя страна, просто да ги оцветиш в цвета на фона :)

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте :) Много благодаря за коментара и Ем не е нахално и аз си мислех да ги оцветя, но нямам в момента точно такова кафяво и в събота ще ми дадат. На предишната картичка изрязах цялото момиченце и краката и косата му се пречупиха супер гадно и въобще не ми хареса :) Но в събота ще бъде завършена :):):)и ще сложа снимчица :):):)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може ли пак да дам един съвет. Много е сложно като имаш такова елементче а рязане. Аз лично не бих могла да го изрежа, въпреки че знам, че има много талантливи дами за които това е фасулска работа. За това предложих оцветяването, но ако нямаш точно този цвят, винаги може да пробваш и нещо друго. Защо не изрежеш тези места от кафявия картон и просто да ги залепиш отгоре? Малко по-трудно е защото на тъмния картон трудно ще се вижда къде си отпечатала, но ще е получиш желаният ефект, без да ти се къса картинката ;)
      А иначе ще чакаме в събота да видим как се е получило с оцветяването!

      Изтриване
  5. Много сладка е станала! Разгледах я и преди и сега и наистина след оцветяването е по-добре. Не знам с каква хартия и ножичка работиш,но аз съм изрязвала и доста по-тънки неща,като остри токове на ботуши например,без проблем :) Харесвам,че си толкова ентусиазирана и приемаш съветите на момичетата, а и лично се радвам ,че съм те провокирала да опиташ нещо ново!
    Благодаря ти за чудесното участие в Хоби предизвикателство 31!

    ОтговорИзтриване
  6. Много красива и слънчева картичка!
    Благодаря ти ,че се включи в предизвикателството на Card mania Callenges

    ОтговорИзтриване