понеделник, 21 януари 2013 г.

Нещо ново...

Винаги съм се удивлявала на проектите с оцветени картинки. Искам само да уточня, че като малка рисувах (основно дрехи - мечтата ми бе да стана моден дизайнер, но ...) и мога да оценя какъв талант се крие зад всяка една оцветена картинка. Да направиш светлосянка и да прецениш от къде ще идва светлината - нещо доста трудно за постигане. Отдавна ми се искаше да си взема маркери и... наскоро след едно уроче в снимки реших, че дори и бавно да събера маркерите ще започна да си купувам по малко. Искам в този си пост да спомена две уникални творчески феички, които ме вдъхновяват в оцветяването.
Първата е Vili - един истински талант в оцветяването и не само. Мога с ръка на сърцето да кажа, че съм влюбена във всеки един нейн проект. Толкова невероятни и уникални неща прави, че всеки път, когато покаже нещо ново наистина дъхът ми спира. Тя е основният "виновник" за "зарибяването" ми да оцветявам и надявам се, че няма да има нищо против да сложа линк тук към нейното уроче - Урочето на Vili . Но не пропускайте да прегледате целият й блог - всяка една публикация си заслужава да се види :)
Втората творческа фея е Dilyana страшна е и супер бързо напредна (роден талант) в оцветяването :) и водещата на работилничка за оцветяване с маркери Spectrum Noir , на която имах огромното щастие да присъствам.
Тук идва момента, в който да покажа какво правихме (в този момент Копринка се опита да седне на компютъра, но беше много учтиво изтикана от мен и сега претендира само да я галя докато пиша :)).
Ето я и първата картинка - това сладко меченце :)

И втората картинка - нещо доста по-трудно :) ще трябва да се упражнявам доста в оцветяването със светлосенки :)

Вече си имам 3 комплекта маркери в сиво, за лицата и тюркоазено. Страхотни са - следващите ще са червени и кафевите.
Въодушевена от работилничката се прибрах и ... започнах да оцветявам една картинка на Krista Smith - невероятен творец - Jules
Изрязах я и я залепих на едно кръгче, което направих с точици. Реших цялата картичка да е в един тон и направих и една хартийка - на раенца, която оцветих с последователните цветове маркери. Ето го и резулатата, има доста още да уча, но се упражнявам упорито :)
 
С наближаващият празник - Св. Валентин, направих и една валентинка :)
Тези мечковци са толковааа сладки....
 
Усмихната вечер :):):)
 
 

1 коментар:

  1. Кати, картичката с момиченцето с коте ти се е получила много добре - и самото оцветяване, и цялостният вид. И аз много обичам да оцветявам в два основни цвята. Успех и продължавай с оцветяването - имаш усет!

    ОтговорИзтриване