събота, 26 януари 2013 г.

Малката русалка за една малка принцеса :)

Днес имах среща с една малка принцеса. Ако мога да я оприлича на някого, то тя е златокоска от приказката Златокоска и трите мечета - какви къдрици има само (пу-пу) истинска принцеса.
Скоро попаднах на сайта на мацка, която рисува страхотни неща, които биха се съчетали невероятно с картички.
Но за да ползвам нейните рисунки ми трябваше разрешение и тъй като все още съм начинаеща в оцветяването й казах, че за сега само ще се упражнявам и картичките ми са все за подарък. При тези условия тя се съгласи да ползвам рисунките й за оцветяване, като прилагам и линк към творбите й. Разбрахме се и ако някой ден реша да продавам картичките си и включа нейните неща - да ми продаде правата за някои от тях. Исках да направя това уточнение, ако решите да ползвате нещата й, да се свържете с нея и да се разберете с каква цел ще ги ползвате.
Ето и линк към сайта й  Yampuff  - ако й пишете отговаря доста бързо (още на същият ден :))

Да се върнем сега на темата с малката принцеса. Имах късмета днес да се окажа на малък нейн РД - ставаше на 2 години и половина :) но през цялото време тя твърдеше, че е на 5 :)
Реших да й направя една картичка с малката русалка - рисунката на Yampuff :) ето го и резултата :)
Първо започваме със самото оцветяване:

 
Като абсолютно начинаеща в оцветяването бих казала, че горе долу се получава - страхотно е да се оцветява с маркери, но това от къде идва светлината и кое да е светлосянка... трябва да погледам още клипчета в тази насока :)
Ето я самата картичка:
 С гланциращият акцент насложих малкичко морски капки по фона и минах и самите капчици по рисунката. Не исках да я претрупвам и да акцентирам основно върху рисунката и надписчето (а то е част от Tiddly inks Wryn with pot of love).
Очаквам скоро да се сдобия и с блендера, защото малкичко поизлизам от самата картинка :)

Опашката на русалката е по оцветена по моделче на една много талантлива картичкофея :) Дилянка Купенска , която беше шернала едно видео (което да си призная не успях да изгледам цялото, но схванах основният замисъл с прецъкване :):):))

 
Пожелавам на всички една вълшебна вечер :) 

6 коментара:

  1. Отговори
    1. Много благодаря, Дилянче :):):) Още като си купих тюркоазеният комплект само си мислех, че трябва да оцветя някоя русалка :):):)

      Изтриване
    2. Имам още много да се уча в оцветяването на косите :):):)

      Изтриване
  2. Прекрасна русалка се е получила. Малката Златокоска ще е щастлива :)

    ОтговорИзтриване
  3. Браво, Кате! Напредваш в оцветяването с всяка следваща картинка! :) Много ѝ е яка косата на русалката!!! <3 Посланието е много сладко! Мерси, че сподели и линка към тези невероятни рисунки! :)

    ОтговорИзтриване